Viata de corporatie – 6

FLUX SI REFLUX

Cand l-am cunoscut pe urmatorul meu sef, Olandezul Zburator, am fost convinsa ca urmeaza o perioada de cativa ani buni intr-un job frumos, interesant si de anvergura. Imi placea brandul, compania, seful, totul parea o poveste frumoasa… o minune. Dar ca orice minune, a tinut fix 3 zile, seful meu a fost avansat si a sosit momentul sa o cunoastem pe noua noastra sefa pe care as numi-o “Femeia care darima muntii”.

 

As fi putut la fel de bine sa o numesc “Femeia care conduce camionul”, acel tip de femeia predominata de energia masculina, care crede ca vocabularul de business include doar 4 cuvinte – target, vanzari, eficienta si profit…. sper ca intre timp sa fii descoperit si sensul cuvintelor “viata”, “oameni”, “emotii”…Imi sopteste cineva ca intre timp a decis sa devina mama cu norma intreaga…sper, ca intre timp, a inceput sa inteleaga ce inseamna Viata 🙂

Olandezul era o versiune mai trendy a Autenticului prezentat intr-un episod anterior. Cu mult sarm si succes la jurnalisti, olandezul incheia o perioada plina de succes in Romania si se pregatea sa aterizeze in locuri pline de bling bling si abundenta – Dubai.

Ma asteptam sa vina un alt “Autentic”… a venit in schimb o perfectionista, rigida cu foarte multe idei preconcepute. De la inceput stia tot fara sa fi vazut nimic, avea planuri destructive si multe limitari interioare.

Intr-un singur an am cunoscut relaxare si rigiditate, flexibilitate si control, dorinta de a asculta si acea de a nu auzi nimic. A fost o perioada de flux si reflux, intr-un timp in care incepusem sa inteleg multe despre stiinta si arta de a te hrani fizic, mental, fizic si spiritual.  Viata ma testa cu alti doi oameni din seria relaxat – rigid, alb-negru, lumina-intuneric. Oglinzile imi aratau clar ca inca mai aveam de lucru la capitolul incredere …. totusi, Viata mea incepuse totusi sa curga. Incepusem sa caut raspunsuri la tot felul de intrebari – coaching, poeziile lui Rumi, cursuri de auto-cunoastere, oamenii pe care ii intilneam…

Cam atit pentru azi. Pana data viitoare, descopera ce inseamna sa fii ca apa – linistita si in permanenta schimbare.

Intilneste-te cu Viata !