Intilneste-te cu VIATA TA #3

LECTIA 2

GANDUL ZILEI

Imi constientizez propriile ganduri si am puterea sa le aleg in mod constient.

Repeta cele de mai sus de cateva ori (in gand sau cu voce tare) si vei incepe sa vezi si sa simti potentialul de a schimba vechile tipare, creaind spatiu pentru noi alegeri.

SCRIE IN JURNAL

Incepe prin a scrie in jurnal GANDUL ZILEI. Apoi, petrece cel putin 3 minute raspunzind la urmatoarea intrebare.

Cred cu adevarat ca am capacitatea de a trai scopul vietii mele? Pe scurt, am capacitatea de a ma intilni cu propria viata?

Incearca sa scrii fara sa petreci mult timp gandindu-te la raspuns, inainte de a scrie. Scopul acestui exercitiu este sa-ti intelegi adevaratele ganduri si sentimente, fara a pune acele filtre pe care foarte multi dintre noi au invatat sa si le puna atunci cand comunica despre ei insisi. Esti tu cu tine de data asta, prin urmare, raspunde cu onestitate !

Imediat ce ai completat raspunsurile la intrebarile de mai sus, petrece cateva minute revizuind raspunsurile la intrebare si pune raspunsurile pe 2 coloane

  • Una care include gandurile puternice pe care le ai
  • Cealalta: include limitarile/barierele care te impiedica sa traiesti viata la care aspiri in acest moment. Pe baza celor 2 liste, raspunde la urmatoarele intrebari:

 Ce pot sa fac pentru a amplifica motivatiile pozitive care ma conduc spre succes? Ce trebuie sa modific in gandirea mea pentru a schimba barierele de mai sus in oportunitati?

 

ACTIONEAZA

Cel care priveste in exterior viseaza, cel care priveste in interior, se trezeste – C. G. Jung

Fiecare dintre noi are puncte forte, abilitati si talente care pot fi puse la lucru pentru a produce schimbari pozitive in lume. Din pacate, foarte multi dintre noi am invatat ca nu suntem suficient de buni, ca nu facem lucrurile cum trebuie – in familie sau in comunitate sau ca nu avem un job “in rand cu lumea”. Astfel, destul de devreme in viata incetam sa ne mai conectam la noi insine pentru ca simtim ca acest lucru ne produce durere. Ne intoarcem fata catre lumea exterioara si tot ceea ce reflecta valoarea noastra in lumea exterioara. Pana la urma, este mai usor sa blamam circumstantele exterioare pentru ceea ce nu functioneaza in vietile noastre sau sa vrem validarile superficiale ale propriei noastre valori.

 

A-ti trai pe deplin scopul inseamna a recunoaste aceste tipare si a le schimba, pentru a deveni mai constienti – cine suntem cu adevarat. Punind aceste lucruri in practica, descoperim propria noastra putere personala care se naste in interiorul nostru.

Actiunea de azi este una de constientizare. Pe masura ce interactionezi cu diferiti oameni din viata ta – familie, prieteni, colegi, sefi – fii atent la cel putin 3 situatii in care:

  • Iti negi propriile tale dorinte intr-o situatie
  • Nu iti pui la lucru talentele sau intelegerea unei situatii care ar necesita folosirea acestor talente
  • Simti ca trebuie sa ascunzi parti din tine pentru a “mentine linistea”.

Pe masura ce devii constient de faptul ca nu esti prezent 100% intr-o anumita situatie, intreaba-te:

Pot imbunatati aceasta situatie, prin participarea mea activa 100%? Ce s-ar putea intimpla daca as impartasi 100% talentele si ideile mele originale?

Pe masura ce scrii in jurnal, fi constient in care din cele 2 coloane se afla majoritatea raspunsurilor tale. Simti/intrevezi deja potentialul pentru schimbare pozitiva ca rezultat al faptului ca devii o persoana mai autentica? Sau simti ca fiind tu insuti iti creaza efecte secundare – negative?

 

CALATORIA MEA

Cand m-am imbarcat in calatoria pe care o numesc “intilneste-te cu viata”, a devenit clar pentru mine imediat ca era important sa las in urma multe notiuni si idei preconcepute legate de succes si fericire – in special cele legate de “nevoia” mea de a fi in control pentru a fi valorizata si implinita.

In copilaria am fost educata si am invatat ca daca nu pot controla o situatie, nu va functiona in felul in care vreau … si in multa situatii, chiar daca am facut tot posibilul pentru a ”detine controlul, acest lucru nu a functionat pentru ca de fapt nicio persoana nu detine controlul absolut.

Majoritatea oamenilor cu care am colaborat, abordeaza viata si crearea schimbarii din urmatoarea perspectiva: “puterea” apartine doar oamenilor “de succes”, care au atins deja diverse forme ale succesului in plan extern (functii/joburi, bani, case, diplome, statut social).

In realitate, nimeni nu experimenteaza cu adevarat puterea de a-si trai scopul propriu pana nu are curajul si onestitatea de a se uita cu atentie in interiorul sau si de a-si cunoaste pe deplin sinele, urmind ca apoi sa demonteze toate scuzele pe care le-a internalizat si care l-au tinut in loc.

Oamenii care se intilnesc cu viata – doresc sa fie fericiti si sa aiba succes, fapt pentru care investesc resurse importante in atingerea scopului lor. Ei se angajeaza 100% in aceasta calatorie si sunt prezenti in proiectul lor, creand ceva nou, sustinind oameni ca ei si devenind tot mai buni!

Marti, urmeaza Lectia 3 din “Intilneste-te cu VIATA TA”. Aveti inca timp sa va cumparati carnetul si pixul magic si sa va pregatiti pentru o frumoasa aventura. Pe curand !

 

O.M.