GRATIE, ECHILIBRU SI PORT DE BRAS

Port de brasMama nu m-a dat la balet in copilarie. La randul ei, nici bunica n-a avut astfel de ganduri cu mama. Sincer, sunt convinsa ca omenirea n-a pierdut mare lucru… In cazul in care ar fi vreo pierdere, e déjà tarziu in acest sens si asta e situatia.

Din fericire la un moment dat mi-a placut mult sa fac sport si in ultimii 20 de ani am ajuns la un nivel al conditiei fizice din ce in ce mai ridicat. Pina acum am experimentat miscarea in cele mai diverse forme: aerobic, tae bo, kickbox, cycling, cardio strength, alergare, fitness. Ca majoritatea femeilor de pe glob am si eu micile mele “meciuri cu kilogramele”, numarul de calorii pierdute pe ora de antrenament, ce mancam si cit consumam. Intr-o zi mi-am spus:”ce ar fi daca azi, m-as relaxa putin la sala si as incerca alte lucruri”. Am ajuns astfel sa practic pilates, yoga si port de bras incluzind 1-2 ore de acest tip in antrenamentele saptaminale.

La capitolul calorii pierdute si energie consumata lucrurile sunt complet diferite. Benefiicile sunt cu totul altele: starea de bine, respiratia profunda, energia feminina, echilibrul – elemente pe care inainte le-am desconsiderat si pe recent care am inceput sa le apreciez.

Formele de miscare pe care alegem sa le practicam spun ceva despre felul nostru de a fi. Prin miscare caut relaxare, sanatate si noi moduri de a-mi cunoaste limitele. Zilele acestea incerc sa aflu daca e loc si de mai multa flexibilitate la orele de pilates si yoga. De 3 ori pe saptamina sunt micuta Murakami care nu doar practica vizualizarea dar si pune in practica mini-mini maratoane, depasindu-si propriile limite.

Am iesit de mult din zona de confort si imi place, ma simt bine caci Motion creates E-motion !