77 de secrete, provocări și adevăruri despre relații – episodul 4

AI 99 CONTROL ÎN FIECARE RELAŢIE

Am fost învăţaţi că o relaţie este ceva 50-50% şi că pentru ca o relaţie să funcţioneze este nevoie ca ambele persoane să se implice în mod egal. Îndrăznesc să sugerez că nu e adevarat. Sunt situații când într-o relație partenerii nu au cum să contribuie în mod egal și totuși lucrurile funcționează.

De fapt, tu însuţi ai capacitatea de a cultiva viaţa şi relaţiile pe care le doreşti, de unul singur. Simt că dau o veste îmbucurătoare celor care nu reușesc să-și aducă perechea la terapie de cuplu.

În 99% din cazuri este suficient ca numai una din persoanele implicate în relaţie să evolueze în mod neaşteptat și relația se poate transforma în mod pozitiv. Evoluția are loc printr-o bună cunoaștere de sine, generatoare de încredere și iubire de sine.

Excepție fac situaţiile în care unul din parteneri refuză total să participe la relaţie. În acest caz, gradul de autonomie al partenerilor poate susține decizia justă și rațională.

Când înţelegi că doar tu posezi 99% din abilitatea de a transforma relaţiile, îţi investeşti toata puterea, canalizîndu-ți toată energia pentru a face lucrurile să funcționeze. Când îmbrăţişezi aceste aspecte, simţi că păşeşti în direcţia bună.

Procesul este legat de ceea ce tu însuţi poţi să schimbi: cum să gândeşti diferit, să simţi diferit, să vorbeşti diferit şi să acţionezi diferit. Cu cât îți cunoști mintea, propriile resurse și îți înțelegi modul de funcționare a psihicului, cu atât ai mai multe opțiuni și soluții. În acest sens, îți recomand să te împrietenești cu practicile mindfulness despre care am scris deja aici.

Adevărul este că este suficient ca unul dintre parteneri să iubească dansul. Dacă vrei să dansezi, poţi lua iniţiativa şi începe dansul pe cont propriu. Ulterior, cel care te va privi își va dori să danseze cu tine !