77 de secrete, provocări și adevăruri despre relații – episodul 3

 

TU NU TREBUIE SĂ GĂSEŞTI PERSOANA POTRIVITĂ. TU DEVII PERSOANA POTRIVITĂ

Cu toţii petrecem ani căutând acea persoană cu care vrem să împărţim viaţa. Dacă o relaţie dă greş, continuăm căutarea. Cu cât petrecem mai mult timp în această căutare, cu atât ajungem pe buna dreptate să ne întrebăm “Oare eu când voi găsi iubirea?”

Majoritatea oamenilor abordează acest subiect ca și cum ar achiziţiona o perechi de pantofi: încercăm şi vedem cum ne simţim. Dacă cumva ne simţim inconfortabil, preferăm să căutăm ceva mai potrivit.

Mai există şi posibilitatea de a merge prin viaţă desculţ, fapt poate mai puţin plăcut dar posibil…motiv pentru care cei mai mulți dintre noi evită singurătatea.

În iubire, ceea ce la început poate părea confortabil poate să devină mai puţin plăcut mai târziu. Câte din poveştile au debutat furtunos … “în sfârşit, l-am gasit pe el, sufletul pereche…”

Ce se întâmplă apoi? Apar conflicte… încetul cu încetul uiţi senzaţiile plăcute de la început şi începi să te gândeşti la modul “poate nu e el/ea persoana potrivită”.

De fapt, nimeni nu caută persoana potrivită. Cu toţii căutăm relaţia potrivită. Căutăm acea relaţie în care ne simţim confortabil și suntem noi înşine. Adevarata întrebare nu este cum să găsesc persoana potrivită, ci mai degrabă cum să găsesc și să creez relaţia potrivită.

Cum e posibil? Devenind tu însuţi persoana potrivită, pentru că prima și cea mai importantă relație este cea cu Sinele tău. A descoperi cine ești, ce dorești cu adevărat, ce rol are o relație în viața ta și cum contribui tu la co-crearea acelei relații sunt ingredientele de care ar trebui să ții seama dacă vrei să te întâlnești cu Viața !

O.M.