10 motive pentru care sunt om pozitiv

10 mai, 2014. Se implinesc 3 ani de la momentul de cumpana al vietii mele de pana acum. Am inteles atunci cind de subtire e firul vietii si cit de importanta e viata, cu bune, cu rele, cu soare si nori. Din acest motiv privesc cu multa detasare termeni relativi precum “succes” si “esec” si incerc sa traiesc cu bucurie si sens.

Cei ce ma cunosc online dar mai ales offline stiu ca sunt un om pozitiv in adevaratul sens al cuvintului. Haideti sa vedem ce inseamna un om pozitiv in acceptiunea mea si mai ales citeva motive pentru care incerc sa fiu asa

1) Imi place sa fiu contra curentului – ma incrincenez sa vad partea plina a paharului si recunosc ca imi place sa fiu asa. Starea de bine si fericirea vin din interior.

2) Construiesc un alt tip de succes bazat pe noua paradigma ce ia in calcul echilibru, sanatate, pasiune si grija. Toate acestea sunt mult mai importante pentru mine in acest moment decit banii, puterea, functiile si prin urmare energia interioara ma face sa ma simt bine.

3) Am invatat sa accept NU ca raspuns – pentru mine orice raspuns fie el pozitiv sau negativ este in regula. Evident ca nu ma bucura un NU atunci cind astept un DA insa nici nu ma intristeaza peste masura ci mai degraba ma face sa ma gandesc activ la ceea ce am de facut mai departe.

4) Stiu ca exista solutii si alternative – prin urmare le caut permanent, cu mintea deschisa, limpede si clara. Functioneaza

5) Am invatat lectia rabdarii – se pare ca fiecare dintre noi avem de invatat cite o lectie in viata asta. Lectia mea este lectia rabdarii – dificila, totusi foarte interesanta. Tot ce am cladit si sadit de-a lungul timpului a dat roade pana la urma. A fost nevoi de multa energie, munca, astepare si rabdare… important este ca roadele au aparut si sunt continua ca vor aparea in continuare.

6) Cei din jur merita un om pozitiv – cum ar fi daca as mai incepe si eu la randul meu cu inca un set de lamentari, tristeti si “stiu ca nu merge”. Lucrurile se misca greu sau foarte greu in aceste vremuri totusi chiar si un pas mic de furnica este un pas inainte… si conteaza.

7) Cred in talentul, pasiunea si forta mea interioara – a fost nevoie de ani pentru a-mi cladi forta interioara si increderea in mine. Din acest motiv consider ca nimeni nu este  “instanta suprema” care sa-mi spuna daca felul cum sunt si ceea ce fac este bine sau rau…

8) Stiu ca nimic nu este definitiv si ireversibil – astazi pot primi raspunsuri negative, ma pot confrunta cu situatii neplacute si oameni nepotriviti. Am parte de toata paleta de experiente, senzatii si emotii ca voi toti. Ceea ce am invatat in ultimii ani este sa ignor tot ceea ce nu ma ajuta sa merg mai departe.

9) Stiu cine sunt si mai ales cine vreau sa devin si acest lucru imi da aripi. Intre timp, m-am mai prins si cum se face… prin urmare sunt un fel de “work in progress”.

10) Am invatat sa nu judec – am  convingerea ca nimeni nu detine pana la urma adevarul absolut si nu se poate erija in acel evaluator care stie perfect ce e bine si ce e rau. Accept cu seninatate aprecierile si criticile totodata, evaluez puncte de vedere si mai ales …fac ce-mi spune inima.

Cam atit pentru o zi de week-end. Traiti momentul de azi cu bucurie !