Viata de corporatie – 8

Dupa toata suita de sefi – Carismaticul, Perfectionistul, Fuhrer-ul, Artistul, Omul de Paie am intilnit si cativa antreprenori pentru care in business totul parea posibil. “Scoala vietii”, curajul, perseverenta erau principalele ingrediente ale succesului lor. Alti oameni, alte lectii…

Prin intilnirile cu acesti oameni, Viata m-a provocat sa descopar fragmente din mine: autoritara in unele situatii, perfectionista, autentica, artista – parti pe care in le-am constientizat si integrat, asemeni unui alchemist.

Sa le multumesc fostilor mei sefi ar putea parea cam mult, avind in vedere momentele de anxietate si neliniste traite alaturi de ei. Prefer sa fiu realista si sa afirm ca accept trecutul asa cum a fost el, cu lumina si intuneric, cu bine si rau, Iad si Paradis, constient si inconstient. L-am lasat in urma precum un cadou frumos pe care l-am despachetat, analizat si apreciat deja. Pana la urma, tot ce am trait in acesti ani m-a condus spre mine insami, iar prezentul care mi se dezvaluie in fata ochilor este urmarea fireasca a trecutului.

Sansa de a-i reintilni pe toti acesti oameni in viitorul apropiat este relativ mica (ca sa nu zic chiar zero). Prin urmare, le voi scrie o scrisoare colectiva:

 

“ Dragii mei Ingeri si Demoni,

Ati fost parte din viata mea o buna perioada de timp. In acele zile in care timpul avea o alta dimensiune si valoare daruiam cu generozitate timp si energie unor proiecte care nici n-au schimbat lumea, nici nu ne-au bucurat sufletele. Majoritatea proiectelor erau strans legate de sanatate – cel putin asa credeam in acele zile. In esenta, tot ce am trait a fost legat procesul de auto-cunoastere a fiecaruia dintre noi, atit a mea cat si a voastra.

Nevoia voastra de perfectionism deriva dintr-o frica ancestrala de a nu face fata situatiilor la job. Chiar daca reusiti sa fiti convingatori la interviurile cu sefii vostri, din cand in cand sunt convinsa ca traiti “momente ale adevarului”. Sa alegi un rol de lider inseamna in primul rand sa-ti asumi sa fii om, sa cunosti lectia responsabilitatii si a autenticitatii. Abia in momentul cand finalizezi propriul tau proces de auto-cunoastere, poti sa aspiri la un rol ce presupune ghidarea si conducerea altor oameni. De multe ori, se intimpla acest lucru mult prea devreme si nu sunteti pregatiti.

In putinele momente in care am simtit normalitatea si autenticitatea unora dintre voi, am sperat ca viata in corporatie poate avea un grad ridicat de normalitate. Oamenii autentici mi-au fost modele si m-au determinat sa-mi doresc sa devin, sa creez si sa ma comport ca ei.

In toti acesti ani, dorinta mea de afirmare era raspunsul la intrebarea “oare sunt suficient de buna in ceea ce fac?”, urmare educatiei si standardelor impuse de tatal meu, in copilarie. Am purtat cu mine o povara care la un moment dat s-a dovedit greu de purtat si am decis sa inchei un capitol lung si important din viata mea.

Intilnirea cu voi toti, a fost o intilnire cu toti ingerii si demonii din mine, cu toate acele bucati imature si neintegrate, intru devenirea mea ca fiinta autentica, unica si fericita.

Astazi aleg sa-mi asum cele 2 valori fundamentale – libertatea si responsabilitatea – 2 piloni importanti in intilnirea cu propria mea Viata. Accept faptul ca intilnirea noastra a fost necesara in trecut si sper din suflet ca intr-o frumoasa zi sa deveniti oameni si sa traiti cu pace si bucurie in suflet. In aceste zile, anii mei corporatisti ramin un soi de “material de cercetare”, pe care il explorez cu multa detasare si interes”.

Acestea fiind zise, de maine incolo vom purcede la intimplarile mult mai spumoase din viata mea curenta.

Pana atunci, intilneste-te cu Viata !