Traieste fericit in propriul corp #3

Daca este important pentru tine vei gasi o cale.

Daca nu… vei gasi o lista intreaga de scuze, lunga de tot cam ca cea pe care am primit-o acum citeva luni cind pregateam un proiect legat de starea de bine. La prima vedere lista pare amuzanta. Citind-o cu atentie si incercind ce se afla in spatele cuvintelor am realizat cit de dificila este schimbarea , chiar daca este vorba de elemente pozitive ce ne pot schimba existenta in sensul bun si frumos. De cele mai multe ori doar prin schimbarea atitudinii putem depasi o gramada de bariere interioare sau credinte limitative cum ne place noua sa spunem in life coaching.

Scuza #1 : Mancarea dietetica nu este prea gustoasa

Recunosc deschis ca nici mie nu-mi place mancarea dietetica care ma duce cu gandul la boala, spital, frustrare. In acelasi timp, exista mii de retete sanatoase si savuroase pe care le-as include la categoria placer mai degraba decit la mancare dietetica si fara gust. Deunazi am pregatit o portie de vinete cu rosii si putina branza la cuptor. Un mix de condimente bune de tot din colectia Jamie Oliver au desavirsit “lucrarea”. Astazi am trecut pe la Rawdia si am testat barcutele cu branza de caju (vezi poza). Simplu, gustos si placut pe deasupra !

Scuza #2 : Imi plac foarte mult dulciurile

Sincer ? Si mie imi plac dulciurile enorm. Din fericire, fata de anii anteriori maninc din ce in ce mai putine dulciuri si descopar alternative sanatoase, gen tortul vegan de la Rawdia despre care am povestit acum ceva vreme. Ciocolata si inghetata sunt doua placeri vinovate fara de care nu as putea trai insa caut solutiile benefice pentru mine. Prin urmare caut si descopar locatii interesante unde ma delectez cu prajituri, inghetate si bomboane pentru ca asa cum imi place sa spun – imi place idea de abundenta.

Scuza #3 : Nu pot renunta la fast food

Personal, nu-mi place fast food-ul decit cel mult pentru o cafea, un fresh si o sticla de apa. Am insa un sfat pentru cei care nu pot renunta – sa-si ia timp si sa savureze pe indelete mancarea de la fast food.  Este doar o chestiune de saptamini pana vei renunta si vei cauta mancarea adevarata.

Lipsa unei motivatii reale se asociaza perfect cu scuzele. Daca ar exista o motivatie puternica – fie ea placuta (un eveniment special, dorinta de a purta haine ce te fac sa te simti atragator/atragatoare) sau una neplacuta (un diagnostic medical), placerea sau frica va vor determina sa sariti din pat si sa actionati. Frica de durere si goana dupa placere sunt factorii care ne fac sa actionam.

Depinde de fiecare ce alegem. Daca este important pentru tine vei gasi in tine toate resursele ca sa pui lucrurile in miscare. Daca nu, scuzele iti vor conduce viata. Daca vrei ca scuzele sa devina mici mici si sa se dizolve cu timpul e timpul sa vorbim despre ce inseamna sa traiesti fericit in propriul corp.