Cum sa maninci un elefant in 365 de zile #5

Relatia cu mancarea si corpul nostru reflecta in esenta relatia cu propria noastra viata. In momentul in care decidem sa contribuim la cresterea energiei vitale prin intermediul hranei bogate in nutrienti, exercitii Body- Mind tip Pilates, Yoga, Tai Chi sau Body Art, respiram si meditam, viata capata o alta dimensiune. Vorbesc in cunostiinta de cauza caci tema energiei vitale ma preocupa de ani buni… iar cautarile si descoperirile mele sunt in plin avint.

Atunci cand decizi sa-ti tratezi corpul cu intelegere, iubire, relaxare si sa cauti calea auto-cunoasterii, (doar) aparent mai complicata si mai lunga, ajungi la acel tip de rezultate viabile si sustenabile care face fiecare celula sa zambeasca. Invocam adeseori lipsa de timp si cautam solutii blitz krieg in repetate randuri fara sa ne dam voie sa respiram si sa fim noi insine, pur si simplu.

Care sunt cele 4 stiluri pe care le adoptam ori de cate ori corpul nostru ne semnaleaza ca ceva nu e tocmai in regula. De regula, kilogramele in plus semnaleaza un dezechilibru – prin urmare sunt parte din povestea noastra despre relatia cu propriul corp.

1. Ignora

Cand e vorba de o raceala, chiar daca o ignori, ea trece in 7 zile. Cand e vorba de kilograme in plus, este indicat sa nu te bazezi si legendarul “lasa ca trece”… cu trecerea anilor lucrurile se complica. Prin urmare, incepe din timp sa te imprietenesti cu mancarea bogata in nutrienti si miscarea, pentru ca o faci pentru tine !

2. Reactioneaza

Din seria orice problema are o solutie, orice simptom are un remediu. Pe acest fapt banal se bazeaza producatorii de suplimente de slabit care incearca sa te convinga ca exista solutii minune si tot sprijinul vine doar din exterior. Produsele respective pot cel mult sa te sprijine in demersul tau legat de pierderea in greutate, totusi este important sa te implici in povestea ta si sa-ti asumi rolul principal. TU esti cel care decide.

3. Raspunde

Relatia cu nutrientii din farfurie si ascultarea propriului corp reprezinta un prilej simplu si la indemina de a te cunoaste cu adevarat. Daca decizi sa pornesti pe acest drum, vei subtia in primul rand lista de scuze creata o viata… dupa care va fi mult mai simplu sa parcurgi drumul care te duce spre o talie mai subtire. Practic, demarezi un proces prin care constientizezi cine esti si conturezi o strategie transformationala.

4. Evolueaza

Dupa ce parcurgi cateva mii de pasi in etapa “Raspunde”, ajungi la level 2 pe care l-am numit “Evolueaza”. In fapt, prin aprofundarea relatiei cu corpul tau incepi sa te conectezi si cu alte aspecte importante din viata ta, producind o schimbare fundamentala.

Viata este despre reinnoire, schimbare, evolutie. In 365 de zile milioane de celule din corpul nostru se schimba, cele 60 de ganduri zilnice pot deveni preponderent pozitive. La fel si corpul, prietenii, proiectele si viata. Transformarile se fac cu pasi mici si concreti, intr-un ritm permanent. Este important sa abordezi lucrurile altfel, sa ai rabdare si sa crezi in tine ! Te asteptam la D-Light Day sa luam startul, chiar inainte de inceperea primaverii.

cover-Facebook (9)