Cele 7 “secrete” care iti schimba relatia cu mancarea – episodul 3

Secretul #3 pentru a incheia obsesia legata de mancare: Intelege ce emotii te determina sa alegi mancarea

Chiar daca pare evident, se pare ca lucrurile nu stau asa pentru multe femei care se lupta cu poftele alimentare de tot felul. Iata si de ce. Mancatul excesiv te induce in eroare in ceea ce priveste propriile tale sentimente, iat nu esti constient(a) de ceea ce se ascunde si nu iese la suprafata. La prima vedeere, multi oameni stiu ca se amagesc cu mancare sau zahar pentru a face fata in acel moment. Pentru a intelege cum si ce determina gestul lor este nevoie de o alta abordare.

Totusi, pentru a pierde cu succes kilogramele in plus si a termina obsesia legata de mancare este imperativ sa simti si sa-ti vindeci emotiile. Nu exista niciun fel de exceptii de la regula si acesta este de fapt raspunsul pe care foarte multi oameni ar trebui sa-l caute. La inceput te poti simti nefericit(a) in legatura cu lucurile care te-au “doborit”, insa e bine sa stii ca nu e cazul sa iei lucrurile asa.

De fapt, exista o parte pozitiva in toata povestea asta – exista ceva de lucrat si transformat : TU. Raspunsul exista in interiorul tau si acest fapt ar trebui sa te bucure. Munca de auto-cunoastere iti va reda propria ta putere, care de fapt ti-a apartinut intotdeauna.

Este nevoie sa faci un angajament legat de propria ta stare de bine, care devine in acest mod o calatorie pe viata. Crezi ca exista oameni care nu au de lucrat cu emotiile, stressul si dificultati de tot felul? Eu insami am permanent situatii carora trebuie sa le fac fata.

Modul in care alegi sa tratezi aceste sentimente si experiente conteaza cu adevarat, tinind cont ca avem posibilitatea sa invatam impreuna cum sa facem acest lucru cat mai eficient.

Intilnesc multe femei care incearca sa-si domoleasca emotiile, merg la seminare de tot felul, experimenteaza tehnici de tot felul. Le-as propune sesiuni individuale in care vom folosi tehnici de coaching orientate pe solutii. Vom folosi instrumente si tehnici prin care te vei simti eliberat(a) de credintele din trecut, te vei simti ok cu tine insati si te vei exprima ca o noua TU.

#1 – Inceteaza sa te mai judeci

Fii hotarita sa lasi deoparte tot ceea ce nu iti mai foloseste si sa te asculti in fiecare moment, fara sa te judeci. Pare dificil pentru multe din femeile cu care interactionez insa este cu adevarat miraculos ceea ce se petrece cu noi in momentul in care alegem sa ne comportam asa, chiar si pentru cateva minute zilnic.

Putem fi foarte critice, tematoare sau nepasatoare atunci cand este vorba de propriile noastre nevoi, fiind de cele mai multe ori la dispozitia altora. Cand alegem sa renuntam a ne mai judeca si critica, ajungem sa acceptam ca avem nevoie de confort, iubire, rasplata, relaxare, sprijin, placere, bucurie, bucurie, fericire, comunicare.

 

food-mood1

Permiteti tie insati indrazneala de a elimina judecata de sine si a-ti intelege propriile nevoi. Este un pas hotaritor pentru a-ti dai voie sa te simti bine cu tine si a nu te simti ca si cum trebuie sa-ti suprimi permanent dorintele si nevoile. De fiecare data cand simti judecati si critici legate de tine insati, sentimentele si nevoile tale – pur si simplu permiteti sa le constientizezi.

#2 – Intelege ce declanseaza comportamentul tau

Pentru multe dintre noi exista momente cand poftele alimentare sunt greu de stapinit. In ce moment al zilei e cel mai dificil pentru tine? Cumva dimineata cand duci copiii la scoala? Cand esti singura, pe parcursul zilei? Seara tarziu? Dupa munca sau cina? Pe parcursul zilei? Fii constienta de acele momente si incepe sa te intrebi ce se intimpla in acele momente. Ce sentimente ies la iveala in acele momente ale zilei?

Pentru multe femei exista cateva momente specifice ale zilei cand se declanseaza aceste pofte si in mod cert exista cateva cauze obiective care le genereaza. Daca analizezi cu atentie si lucrezi cu acei factori declansatori, poti fi surprinsa de posibilitati.

 

ba5

Iti recomand sa folosesti tehnici de relaxare (respiratie, meditatie, miscare) si sa te concentrezi asupra factorilor care iti declanseaza comportamentul alimentar. Simplul fapt ca devii constienta de aceste lucruri si nu te mai judeci reprezinta un pas urias pentru multa lume si un start excelent spre transformare.

#3 – Permite sentimentelor sa iasa la suprafata

Dupa ce ati dat drumul judecatii de sine si cunoscind factorii care va declanseaza comportamentul alimentar, e timpul sa permiteti sentimentelor voastre sa fie prezente.

Pentru majoritatea femeilor, acest lucru pare dificil la inceput. Insa pe masura ce veti ajunge sa va manifestati autenticitatea si sa cunoasteti si sa intelegeti sensul emotiilor voastre – va veti elibera de obsesia legata de mancare.

Lucrurilor carora nu le permitem sa se manifeste, le ascundem sau suprimam nu dispar de la sine. Ceea ce nu permitem sa se intimple persista… prin urmare, daca ne incrancenam avem toate sansele ca acestea sa creasca. Uneori oamenii sunt inspaimantati de propriile sentimente pentru ca le-au suprimat o lunga perioada de timp. Insa sentimente si emotiile sunt ceva natural. Chiar daca sunt necesare pana la un punct in copilarie sau cand suntem sub stress prelungit ca adulti, in diferite momente din viata noastra, a le permite sa se manifeste reprezinta cheia absoluta pentru libertate si fericire.

 

fuel

Cand te redescoperi si simplu isi dai voie sa fii tu insati, ai sanse reale sa renasti si sa-ti schimbi fundamental viata, din acel moment.

Bucura-te de fiecare moment si intilneste-te cu Viata !

O.M.