Lasa trecutul in urma

A regreta = a cara greutatea trecutului cu noi, oriunde am calatori
A regreta echivaleaza cu a cara greutatea trecutului cu noi, oriunde am calatori. Acest fel de a fi ne dreneaza energia, lasandu-ne mai putin “carburant” pentru a trai in prezent, dat fiindca alegem sa hranim constant o chestiune veche din trecut. Un astfel de atasament poate cauza o boala si e ca si cum am uda o planta uscata care se descompune. Cu totii stim ca pentru a creste ceva nou si frumos e nevoie sa pregatim solul si sa plantam semintele potrivite. Mai stim si ca ne cream vietile prin ceea ce gandim… prin urmare, a construi ceva bazat pe trecut poate recrea acel tip de situatie in care eram fortati sa facem acelasi tip de alegeri, mereu si mereu. Putem alege sa ne miscam chiar acum aplicam tot cea ce am invatat si sa traim in prezent, impartasind cu altii cele invatate. In acest mod, transformam energia in ceva constructiv si creativ pentru noi si semenii nostri.

Iertarea este asemeni unui balsam calmant care vindeca regretul. In meditatie ne putem imagina o discutie cu sinele nostru din trecut, iertandu-ne pentru alegerea facuta in acele momente. Putem cere sinelui nostru sa ne ierte pentru ca l-am tinut in acest spatiu al judecatii atit de mult timp. Putem sa cerem iertare de la toti cei afectati si sa le oferim iertarea noastra. Retraind in mintea noastra orice eveniment trecut, alegem sa-i oferim un alt final, folosindu-ne de tot ceea ce stim acum. Imagineaza-ti ca de fapt ai facut o calatorie inapoi in timp, ai facut acesta schimbare si ai spus la revedere acestei situatii. Elibereaza-ti vechiul tau sine si adu iertarea si iubirea inapoi in prezent. Cum de multe ori noi suntem cei mai aprigi critici ai nostri, forta tamaduitoare a unui astfel de exercitiu este extrem de puternica.

Cand invatam sa ne mentinem mintea si energia in prezent ne vindecam fizic si emotional, experimentind noi niveluri de wellbeing. Eliberam acea cantitate de energie necesara pentru a crea visurile noastre viitoare. Asumindu-ne responsabilitatea si actionind in prezent, ne eliberam practic de tot ceea ce ne tinea legati de trecut si mergem inainte…. mult mai usor !