Cuvintele “vrăjesc”. Faptele vorbesc

 

 

În această lume, cuvintele au o mare greutate , însă doar prin acţiunile noastre  facilităm schimbarea şi producem transformări reale în jurul nostru.

Într-adevăr, cuvintele au un real impact în această lume doarece cuvintele sunt cele care exprimă în esenţă ceea ce gândim şi simţim în fiecare moment. Contează nu doar ceea ce spunem dar şi felul în care ne exprimăm, cu emoţie pozitivă sau nu, cu zâmbetul pe buze sau nu. Pacea în suflet sau balastul emoţional “la purtător” se reflectă întocmai în gândurile şi vorbele noastre.

Totuşi, este bine de ştiut că doar prin acţiunile noastre punem lucrurile în mişcare şi schimbăm ceva în această lume. Faptele noastre de zi cu zi sunt cele care vorbesc mai tare, clar şi răspicat decât vorbele noastre. Dacă suntem conectaţi la sinele nostru şi ne auto-observăm realizăm că în multe situaţii, ceea ce spunem nu se aliniază perfect cu ceea ce facem… În mod evident, este mai uşor să vorbeşti despre ceva decât să faci acel lucru.

Pe de altă parte, sunt şi situaţii când poţi să faci anumite lucruri, pe care alegi să nu le împartăşesti cu semenii. Pentru fiecare dintre noi, este important ca din când în când să ne asiguram că între ceea ce spunem şi ceea ce facem este un deplin acord.

În general, este relativ uşor să vorbim despre visele noastre, însă este nevoie de o cantitate mare de energie pentru a face primii paşi mici ce te conduc spre materializarea viselor tale. Când alegem doar să vorbim despre visele noastre, uşor uşor începem să ne pierdem încrederea, văzînd că de fapt nimic nu se schimbă în exterior.

Se spune ca atunci când povesteşti despre planurile tale înainte de a le materializa rişti să nu le mai poţi duce la bun sfârşit pentru că pierzi din energia creativă. În acest mod, doar vorbind şi neacţionând practicăm o formă de auto-sabotaj.

Este util să ne examinăm acţiunile pentru a vedea dacă sunt congruente cu vorbele noastre. Este de mare ajutor să fim atenţi dacă ceea ce spunem şi cine spunem că suntem se reflectă în ceea ce facem în lume. Pe scurt, auto-validăm faptul că suntem versiunea noastra cea mai bună şi mai autentică şi ne manifestăm ca atare.

Uneori, realizăm că acţiunile noastre nu reprezintă ceea ce spunem, alteori reuşim să ne exprimăm într-un mod ce reflectă într-un mod corect ceea ce facem în lume. Ceea ce contează, este să ne auto-observăm şi să ne auto-corectăm din mers.

În orice caz, cu cât reuşim mai bine să aliniem vorbele şi faptele, cu atât ne exprimăm mai clar adevărul nostru în aceasta lume, reflectând cu mai mult impact puterea noastra personală în realitatea cotidiană.

Perfecţiunea este armonia între gând, cuvânt şi faptă. Chiar dacă nu cred 100% în perfecţiune, ador armonia şi mă străduiesc să-mi aliniez gândurile, cuvintele şi faptele pentru a crea un acord între ceea ce sunt şi ceea ce materializez în aceste zile.