24 de lucruri despre sanatate, fericire si nu numai

In ultimul timp constant ca atunci cind scriu despre fericire, sanatate si incredere reusesc sa va trezesc interesul… 4 pasi spre increderea in tine …trebuie neparat urmati de 10 gesturi mici pentru fericire

Sa fie oare o intimplare sau fericirea este chiar un deziderat comun al tuturor, este ceea ce cautam si vrem sa traim in doze cit mai mari de-a lungul vietii? Hai sa fim seriosi, care dintre noi nu isi doreste sa fie fericit, sanatos si sa aiba succes?

La capitolul teorie cu totii stam bine si dam senzatia ca stim ce vrem. In practica, lucurile sunt un pic diferite.. sau poate un pic mai mult. La fel ca si voi m-am intrebat si eu ce au in comun toti acei oameni care si-au gasit drumul, menirea, rostul si sunt, fac si au ceea ce vor cu adevarat? Cititi, reflectati si luati aminte ce ar mai fi de bifat, dupa care treceti la fapte. Eu m-am pus pe treaba de ceva vreme…Viata e frumoasa!

1.  Oamenii fericiti stiu ca ranchiuna, resentimentele si balastul din trecut te opresc din zbor. Ii recunosti dupa zambet, starea de relaxare si faptul ca le place sa calatoreasca prin viata cu bagaj usor.

2. Le place sa gandeasca “outside of the box”, adica inovativ, altfel, diferit. Pana la urma frumusetea fiecaruia dintre noi sta si in unicitatea noastra, in modul aparte in care vedem viata si dorim sa traim.

3. Lucrurile de rutina nu sunt pe gustul lor…insa isi creaza obiceiuri noi pe care le pun in practica dupa un program prestabilit, pe care l-am putea numi o altfel de rutina. In acest mod, creaza fundatia puternica pentru o viata echilibrata pe toate planurile.

4. Au alaturi un grup de suport cu care interactioneaza la bine si la greu si fac tot posibilul pentru a nu mai pierde timpul cu oameni negativi sau toxici. Zis si facut 🙂

5. Nu le mai pasa ce cred altii despre ei. Se spune ca ce cred altii despre noi este problema lor. Va puteti imagina un tigru care nu mai poate dormi din cauza parerii unei oi? Probabil ca ati zambit in timp ce citeati ultima propozitie. Singuri ne alegem ce vrem sa devenim.

6. Nu incearca sa fie pe placul tututor. Pana la urma e mai mult decit dificil, este chiar imposibil sa fii pe placul tuturor. Eu una am tot incercat ani de-a randul si nu mi-a reusit. Prin urmare, am decis nici sa nu mai incerc. Sunt eu insami si imi asum 100% acest fapt, cu bune si cu mai putin bune.

7. Vad dificultatile si provocarile ca oportunitati de a creste si a se dezvolta. Personal, am decis sa zimbesc ori de cite ori aud cuvintul “criza”, incerc lucruri neincercate, creez alte tipuri de proiecte, am mai  putine asteptari de la cei din jur si o permanenta dorinta de a face lucururile din ce in ce mai bine.

8. Stiu sa spuna NU situatiilor si oamenilor cu care nu rezoneaza. A durat ceva timp pana am invatat sa spun NU si vorba lui Brenciu prefer sa “fac ce-mi spune inima”.

9. Au intotdeauna timp pentru ei insisi, reusind sa faca toate acele activitati ce ii incarca de energie – sport, carti, terapii, meditatie. Atunci cind ai grija de tine, vei avea un impact pozitiv asupra celor din jurul tau.

10. Isi dezvolta latura spirituala – acest fapt neinsemnind neaparat ca sunt persone religioase. Poate insemna si includerea unui timp de reflectie prin yoga si meditatie. Astazi, ador yoga si meditatia si cred cu tarie in spiritualitatea romaneasca.

11. Stiu beneficiile respiratiei profunde. Am invatat sa respir la yoga, la alergare dar si la clasele de dictie…tot exersind bra-bre-bri…

12. Stiu ca in viata nu le poti avea pe toate si sunt multumiti cu ceea ce au in momentul prezent. Pana la urma ar fi plictisitor sa nu existe ceva care sa te motiveze sa fii si sa faci altceva in continuare?

13. Frica nu-i tine in loc, sunt gata sa-si asume riscuri. Se pare ca au citit la un moment dat “Fear the fear and do it anyway” (Simte frica si fa ceea ce ti-ai propus). Prin urmare, merg inainte.

14. Au invatat enorm de la oamenii pe care ii admira. Unii au avut un mentor, altii au studiat cu atentie modelul oferit de diversi oameni pe care ii privesc cu interes si mai ales felul cum acestia au actionat in diverse situatii.

15. Isi asculta intuitia – nu doar au o viziune dar o si urmeaza. Contemplarea si visarea trebuie urmate de actiune masiva… normal

16. Daruiesc celor din jur fara sa astepte ceva in schimb. Parintele Arsenie Boca spunea “La inceput dai din ceea ce ai, mai apoi dai din ceea ce esti”. Prea frumos si clar si nu necesita comentarii.

17. Sunt simplii si nepretentiosi. Simplitatea este splendida si pe zi ce trece tot eliminind din “bling bling-urile”ego-ului constat ca simplitatea este calea.

18. Pasiunea este ceea ce ii conduce pe drumul lor. Cred cu tarie in ceea ce si-au propus sa faca. Si eu la fel…

19. Nu se pling. Cind te plingi consumi din energie… si e pacat.

20. Traiesc in acord cu principalele lor valori. Traiesc in armonie cu cele 3 valori fundamentale – Sanatatea, libertatea si iubirea – si e bine de tot.

21. Sunt bucurosi si pregatit sa inoate impotriva curentului. Cineva trebuie sa o faca si pe asta… si stiu bine ca mai sunt si altii care o fac.

22. Termina ceea ce au inceput. Asta da provocare mai ales pentru un Sagetator… promit ca termin proiectele grozave la care lucrez:)

23. Nu se compara cu alti oameni. Am incetat sa ma compar.. exista citiva oameni pe care ii admir si de la care invat

24. Vor sa reuseasca …. sincer daaa.

Cititi, reflectati si dati √. Reveniti dupa un timp si evaluati situatia !